Humus je vynikajúcim zdrojom bielkovín, znižuje hladinu cukru v krvi, znižuje riziko vzniku rakoviny, obsahuje serotonín, ktorý pomáha zaspať, preto sa odporúča konzumovať ho večer. Jeho hlavnou surovinou je varený cícer, ktorý má sladkastú, orechovú chuť a výborne sa hodí aj do šalátov. Existuje veľa receptov na prípravu humusu, ale ten najlepší je zhotovený doma.
Potrebujeme:
Postup:
Cícer s cesnakom, rascou a soľou rozmixujeme. Postupne pridáme citrónovú šťavu a potom vodu. Pridajte sezamovú pastu a zamiešajte. Keď vznikne homogénna hmota, pridajte olivový olej. Humus nechajte odležať 30 minút. Pred podávaním ešte môžete poliať olivovým olejom, ozdobiť zeleninou a posypať sezamovými semiačkami.
Ak chcete mať ešte zdravší humus, upečte v rúre v alobale s trochou olivového oleja dve cvikle do mäkka, keď sú mäkké rozmixujte a pridajte do hotového humusu.
Foto Pixabay
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment