Aktuálne Recepty 

Perla orientálnej kuchyne – humus

Humus je vynikajúcim zdrojom bielkovín, znižuje hladinu cukru v krvi, znižuje riziko vzniku rakoviny, obsahuje serotonín, ktorý pomáha zaspať, preto sa odporúča konzumovať ho večer. Jeho hlavnou surovinou je varený cícer, ktorý má sladkastú, orechovú chuť a výborne sa hodí aj do šalátov. Existuje veľa receptov na prípravu humusu, ale ten najlepší je zhotovený doma.

Potrebujeme:

  • 1,5 hrnčeka scedeného cícera z konzervy
  • 1/4 hrnčeka sezamovej pasty tažin
  • 1/2 lyžičky  rasce
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 hrnčeka citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja

 

Postup:

Cícer s cesnakom, rascou a soľou rozmixujeme. Postupne pridáme citrónovú šťavu a potom vodu. Pridajte sezamovú pastu a zamiešajte. Keď vznikne homogénna hmota, pridajte olivový olej. Humus nechajte odležať 30 minút. Pred podávaním ešte môžete poliať olivovým olejom, ozdobiť zeleninou a posypať sezamovými semiačkami.

 

Ak chcete mať ešte zdravší humus, upečte v rúre v alobale s trochou olivového oleja dve cvikle do mäkka, keď sú mäkké rozmixujte a pridajte do hotového humusu.

Foto Pixabay

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články