Aktuálne

Orsini, veľmi chutné vajíčka

Ak už neviete, ako vajíčka pripraviť, vyskúšajte vajcia „Orsini,“  obľúbené jedlo slávneho umelca Clauda Moneta. Takto upravené vajcia sú neuveriteľne jemné a ľahké, skoro ako suflé.

Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 1/4 lyžičky soli
  • 50 g masla

Oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielkov pridáme soľ a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Na plech položíme papier na pečenie, potrieme maslom a zo snehu urobíme ako keby hniezda. Do jamky vložíme žĺtko a dáme piecť na 180 stupňov cca 10-15 minút a výborné raňajky sú hotové.

Foto Depositphotos.com

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Bravčová masť áno, či nie? Radí MUDr. Karol Džupa

Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…

11 minút pred

„Láska, ktorá lieči: Keď sa žena cíti v bezpečí, začne žiariť,“ hovorí tento pekný muž

Keď je muž k žene skutočne nežný—nie iba dotykmi, ale aj slovami, svojou prítomnosťou a…

1 deň pred

65 ročná Darina schudla raz v živote 20 kg, keď sa nešťastne zaľúbila

Darinu poznám veľa rokov. Už v tridsiatke vážila 130 kg, čo je pri výške 155…

1 deň pred

Ľúbostný list, ktorý nemal uzrieť svetlo sveta… Zničí všetkých?!

Keď mladá novinárka objaví list, ktorý mal zostať navždy ukrytý, rozbehne sa lavína udalostí, ktoré…

1 deň pred

Toto sú napredávanejší slovenskí autori za rok 2024

Vydavateľský dom Ikar oslavuje 35 rokov na slovenskom knižnom trhu a zároveň ocenil na tradičnej Ikariáde…

1 deň pred