Ak už neviete, ako vajíčka pripraviť, vyskúšajte vajcia „Orsini,“ obľúbené jedlo slávneho umelca Clauda Moneta. Takto upravené vajcia sú neuveriteľne jemné a ľahké, skoro ako suflé.
Potrebujeme:
Oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielkov pridáme soľ a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Na plech položíme papier na pečenie, potrieme maslom a zo snehu urobíme ako keby hniezda. Do jamky vložíme žĺtko a dáme piecť na 180 stupňov cca 10-15 minút a výborné raňajky sú hotové.
Foto Depositphotos.com
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment