Reklama

Dobré rady

Nevyhadzujte jahodové stopky. Sú veľmi cenné.

Práve robím jahodový džem a internet ako keby to vedel, ponúkol mi článok o tom, ako veľmi prospešné sú pre naše zdravie malé zelené stopky. Vždy som ich automaticky vyhadzovala, ale teraz ich poctivo ukladám na plech s papierom na pečenie a suším voľne na vzduchu. Nie som veľmi „čajová,“ ale na tento sa teším. Nielenže chutí ako jahody, ale je to aj prevencia rôznych ochorení, ako aj príznakov starnutia.

  • pomáha pri zmiernení bolestivých príznakov dny
  • znižuje množstvo škodlivého cholesterolu v krvi
  • znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení
  • má sťahujúci účinok vďaka vysokému obsahu tanínov
  • potláčajú príznaky starnutia pokožky súvisiacim s vekom (rozdrvené stopky vo forme masky aplikujte na tvár na potlačenie príznakov starnutia)

Stonky sa veľmi rýchlo vysušia. Uložím ich do škatule od topánok a teším sa na zdravie z jahodových stoniek.

Foto Libuša Sabová

.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

11 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

13 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

23 hodín pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

24 hodín pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

1 deň pred