O tom, že Karol Hrčka je kuchár na slovo vzatý svedčí aj tento recept, ktorý práve včera vymyslel pre svoju rodinu. Mala veľký úspech a tak sa rád s ním podelí s nami, Superbabkami.
Potrebujeme:
Postup:
Vianočku nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Z mlieka, pudingového prášku, vanilkového cukru a práškového cukru uvaríme hustý puding, do ktorého po odstavení vmiešame rýchlo dve žĺtka a maslo. Ďalej si urobíme šľahačku, do ktorej prisypeme malinový prášok. Na suchej panvičke opražíme kokos do hneda.
Na dno tortovej formy poukladáme polovicu nakrájanej vianočky. Potrieme vanilkovým pudingom a na to dáme malinovú šľahačku ( tá bude z malinového prášku trošku kyslejšia). Prikryjeme druhou vrstvou vianočky, potrieme vanilkovým pudingom a posypeme kokosom. Dáme do chladničky najlepšie cez noc. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som dal aj guľôčky gaštanového krému.
Text a foto Karol Hrčka
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…
Leave a Comment