Už som ani neverila, ale nakoniec sa mi podarilo dopestovať celkom pekné paradajky. Neviem, ako u vás, ale u nás sa začali veľmi neskoro červenať.
Ešte dobre, že je teraz pekne, aspoň stihne väčšina dozrieť. Dnes som robila bolonské špagety. Keďže som skúsená kuchárka, omáčku robím od oka, ale pokúsim sa napísať aspoň orientačne pomery surovín. Veľmi dôležitá je kvalita rajčín. Tá je nositeľom chuti, preto na túto omáčku používam kvalitné, mäsité paradajky.
Potrebujeme:
Postup:
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájaný cesnak, premiešame a už môžeme pridať nakrájané paradajky a chili. Paradajky pustia vodu, tak ju odparíme, občas premiešame. Potom pridáme soľ, korenie, cukor a úplne na záver pred vypnutím sporáka pokrájanú bazalku a oregano. Omáčka je hotová. Nalejeme na špagety a keď chcete, môžete posypať jedlo nastrúhaným parmezánom.
Môj tip: Do ešte teplých špagiet pridajte nakrájanú mozarellu.
Text a foto Libuša Sabová
Ilustračné foto: Deposiphotos.com, Pixabay.com
Dobrý deň priatelia! Volám sa Gabriela Bednárová, mám 56 rokov a sklerózu multiplex. Túto chorobu…
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Leave a Comment