Aktuálne

Moja vynikajúca paradajková omáčka

Už som ani neverila, ale nakoniec sa mi podarilo dopestovať celkom pekné paradajky. Neviem, ako u vás, ale u nás sa začali veľmi neskoro červenať.

Ešte dobre, že je teraz pekne, aspoň stihne väčšina dozrieť. Dnes som robila bolonské špagety. Keďže som skúsená kuchárka, omáčku robím od oka, ale pokúsim sa napísať aspoň orientačne pomery surovín. Veľmi dôležitá je kvalita rajčín. Tá je nositeľom chuti, preto na túto omáčku používam kvalitné, mäsité paradajky.

Potrebujeme:

  • 1 kg pokrájaných mäsitých paradajok
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • asi 2 cm chili papričky
  • 1/3 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • čierne korenie
  • 3 veľké lístky bazalky
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžica oleja

Postup:

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájaný cesnak,  premiešame a už môžeme pridať nakrájané paradajky a chili. Paradajky pustia vodu, tak ju odparíme, občas premiešame. Potom pridáme soľ, korenie, cukor a úplne na záver pred vypnutím sporáka pokrájanú bazalku a oregano. Omáčka je hotová. Nalejeme na špagety a keď chcete, môžete posypať jedlo nastrúhaným parmezánom.

Môj tip: Do ešte teplých špagiet pridajte nakrájanú mozarellu.

Text a foto Libuša Sabová

Ilustračné foto: Deposiphotos.com, Pixabay.com

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Musela som sa naučiť žiť so sklerózou multiplex

Dobrý deň priatelia! Volám sa Gabriela Bednárová, mám 56 rokov  a sklerózu multiplex. Túto chorobu…

8 minút pred

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

14 hodín pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

19 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

19 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

22 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

1 deň pred