V Superbabkách sme vám pána Mariána Petruša už predstavili. Je to veľmi šikovný senior, ktorý si všetko sám dopestuje, pozavára, výborne varí… no skrátka stará škola. Práve dnes robil púpavový med a tak sme ho požiadali o recept.
Postup:
200 hlavičiek púpavy s 1 litrom vody varíme 7 minút a necháme vychladnúť. Zmes potom s cedíme cez sitko a gázu a vyžmýkame. Do nálevu pridáme 1,5 kg kryštálového cukru a šťavu z jedného citróna. Varíme do mierneho zhustnutia. Nalejem do menších pohárov, ktoré uzavrieme a odložíme do komory.
A ako ho pán Petruš využije?
Text a foto Marián Petruš
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment