Reklama

Dobré rady

Medík z púpavy podľa Mariana Petruša

V Superbabkách sme vám pána Mariána Petruša už predstavili. Je to veľmi šikovný senior, ktorý si všetko sám dopestuje, pozavára, výborne varí… no skrátka stará škola. Práve dnes robil púpavový med a tak sme ho požiadali o recept.

Postup:

200 hlavičiek púpavy s 1 litrom vody varíme 7 minút a necháme vychladnúť. Zmes potom s cedíme cez sitko a gázu a vyžmýkame. Do nálevu pridáme 1,5 kg kryštálového cukru a šťavu z jedného citróna. Varíme do mierneho zhustnutia. Nalejem do menších pohárov, ktoré uzavrieme a odložíme do komory.

A ako ho pán Petruš využije?

„Ja ho využívam ako prírodne sladidlo. Hlavne do čaju, alebo do vody rozmiešať, alebo aj do ovocia, ak je niektoré kyslejšie. Určite je to na posilnenie imunity.“

Text a foto Marián Petruš

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

3 hodiny pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

15 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

16 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred