Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na túto chutnú polievku je overený náročnou klientelou.
Potrebujeme:
Uvaríme vývar a precedíme.
Ďalej potrebujeme:
Tieto suroviny pridáme do precedeného vývaru (huby aj s vodou), cesnak pretlačíme a varíme asi 15 minút.
Na dokončenie potrebujeme:
Zemiakový škrob zmiešame s trochou studenej vody a pomaly vlievame do vriacej polievky za stáleho miešanie. Potom pomaly pridáme bielka. Vypneme a dochutíme sójovou a rybacou omáčkou, ryžovým octom, soľou, cukrom, mletým korená a navrch pokrájame feferónku.
Text a foto Karol Hrčka
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…
Leave a Comment