Aktuálne

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na túto chutnú polievku je overený náročnou klientelou.

Potrebujeme:

  • 2 kuracie krídla
  • 2 chrbty
  • 1 prsia
  • 2 mrkvy
  • 1/2 menšieho zeleru
  • 2 petržleny
  • 1 cibuľa
  • 2 ks kurací bujón (nemusí byť)
  • 2 l vody

Uvaríme vývar a precedíme.

Ďalej potrebujeme:

  • 1 pokrájanú kapiu
  • 1 pokrájanú cibuľu
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • hrsť uvarených húb šitake
  • pokrájané kuracie prsia

Tieto suroviny pridáme do precedeného vývaru (huby aj s vodou), cesnak pretlačíme a varíme asi 15 minút.

Na dokončenie potrebujeme:

  • 2 lyžičky zemiakového škrobu
  • 2 bielka
  • sójovú omáčku
  • rybaciu omáčku
  • ryžový ocot
  • soľ
  • korenie
  • trochu cukru podľa chuti
  • 2 čili papričky

Zemiakový škrob zmiešame s trochou studenej vody a pomaly vlievame do vriacej polievky za stáleho miešanie. Potom pomaly pridáme bielka. Vypneme a dochutíme  sójovou a rybacou omáčkou, ryžovým octom, soľou, cukrom, mletým korená a navrch pokrájame feferónku.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

K tohoročnému letu patria žiarivé, sýte, dokonca až krikľavé farby aj pre nás, zrelé ženy!

Zaujímavá je tohoročná letná móda. Kedysi by sme určite neskombinovali sýto ružovú farbu šiat so…

1 hodinu pred

Moja silná túžba zmeniť život: nikdy viac nechcem vážiť 187 kg!

Môj príbeh sa začal pred rokmi. Problémom bola nadváha. Veľmi vysoká nadváha. Vážila som 187…

6 hodín pred

Ľudia, ktorý konzumujú veľa marhúľ, sa dožívajú priemerne o 10 rokov viac ako Stredoeurópania

Na hraniciach Číny, Indie a Pakistanu sa nachádza druhé najvyššie pohorie na svete Karakoram, so…

6 hodín pred

Budú učiť deti tradíciám. Hru na píšťalke, vyrezávenie z dreva a iné…

"Je známe, že tzv. nelátkové závislosti sú dnes žiaľ už i medzi menšími deťmi bežné. Závislosť…

6 hodín pred

Tyrolské buchty podľa Janky Horečnej

Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…

1 deň pred

Už ani tá špiková kosť nie je to, čo bývala!

Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…

1 deň pred