Aktuálne

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu. Aj si teda nakupujem. Toto je krkovička. Čerstvé výsekové mäso z bitúnku. Údajne chované na Slovensku. Čo si myslíte, aká bola hmotnosť mäsa v surovom stave? Neuveríte. Vyše 1800 g. Nakrájaná bola na 2 cm pláty a čestné slovo – nezožral som ani kúsok. Toľko vody pustilo a takto sa spieklo! Čím tie prasce chovajú, že je mäso samá voda? Je to otázka rýchlovýkrmu, že ich svalovina retinuje vodu? Však toto by som pokojne zjedol sám ako nič, na posedenie. A vraj kupujte slovenské výrobky. Kedysi nám úplne stačilo kilo mäsa a bolo dosť. Vie tu nejaký odborník vysvetliť, že prečo? Aká je akceptovateľná strata hmotnosti grilovaním? Toto je najmenej polovica. Dobrú chuť!

MUDr. Jozef Marec

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maroš Molnár: Postavte sa nahá pred zrkadlo a buďte k sebe úprimná…

Udržať si dobrú postavu? Je to záležitosť, s ktorou bojuje veľká časť populácie. S pribúdajúcimi rokmi nejde…

15 hodín pred

Estónsky boršč

Je to veľmi jednoduchý recept a aj pomerne rýchly. Na oleji som spenila červenú cibuľu…

16 hodín pred

Spoločnosť starne. Je najvyšší čas nevidieť na tom len to zlé!

Starnutie spoločnosti je jav, ktorý sa týka zvyšovania podielu starších ľudí v populácii. Tento jav…

16 hodín pred

Milí mileniáli, už sa na nás seniorov láskavo vykašlite!

Niet dňa, aby som si na sociálnych sieťach neprečítala nejakú úvahu namierenú na seniorov a…

1 deň pred

Dnes mám 74 rokov. No a čo? Život ma stále baví, hovorí Emília Lorinczová

„Počkaj, musím sa pozrieť do kalendára,“ to je jej obľúbená veta. Bez neho by už…

1 deň pred

Máte riedke vlasy? Odborníčka poradí, aký účes, strih, či farbu použiť na zakrytie tohto problému.

Áno, je to problém čoraz väčšieho počtu žien, hovorí pani Iveta Suchardová. Riešenie závisí od…

2 dni pred