Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu. Aj si teda nakupujem. Toto je krkovička. Čerstvé výsekové mäso z bitúnku. Údajne chované na Slovensku. Čo si myslíte, aká bola hmotnosť mäsa v surovom stave? Neuveríte. Vyše 1800 g. Nakrájaná bola na 2 cm pláty a čestné slovo – nezožral som ani kúsok. Toľko vody pustilo a takto sa spieklo! Čím tie prasce chovajú, že je mäso samá voda? Je to otázka rýchlovýkrmu, že ich svalovina retinuje vodu? Však toto by som pokojne zjedol sám ako nič, na posedenie. A vraj kupujte slovenské výrobky. Kedysi nám úplne stačilo kilo mäsa a bolo dosť. Vie tu nejaký odborník vysvetliť, že prečo? Aká je akceptovateľná strata hmotnosti grilovaním? Toto je najmenej polovica. Dobrú chuť!
MUDr. Jozef Marec
Udržať si dobrú postavu? Je to záležitosť, s ktorou bojuje veľká časť populácie. S pribúdajúcimi rokmi nejde…
Je to veľmi jednoduchý recept a aj pomerne rýchly. Na oleji som spenila červenú cibuľu…
Starnutie spoločnosti je jav, ktorý sa týka zvyšovania podielu starších ľudí v populácii. Tento jav…
Niet dňa, aby som si na sociálnych sieťach neprečítala nejakú úvahu namierenú na seniorov a…
„Počkaj, musím sa pozrieť do kalendára,“ to je jej obľúbená veta. Bez neho by už…
Áno, je to problém čoraz väčšieho počtu žien, hovorí pani Iveta Suchardová. Riešenie závisí od…
Leave a Comment