Najčítanejšie

Marek Ťapák: Sme v kríze hodnotovej i morálnej. Žijeme v priemernosti, ba až podpriemernosti. Pozrite si pekný rozhovor, ktorý s ním nakrútila Martina Valachová

Mnohí si ho pamätáme z filmov a inscenácií. Sprevádzal nás, pretože pôsobil v oblasti umenia už od detstva. Od troch rokov… Do podcastu ODznova si ho prizvala na debatu moderátorka podcastu Martina Valachová. Pýtala sa ho aj:

  • Čo si myslíte o kultúre a umení, ktorá je ľuďom servírovaná v hlavných vysielacích časoch v televízii?
  • Dnes sa všetko meria na čísla a sledovanosť. Niektoré veci však potrebujú čas. Myslíte si, že by sa oplatilo skúšať, mám na mysli aspoň verejnoprávne médiá, dostať v hlavnom vysielacom čase kvalitu a nepozerať len na sledovanosť? Sústrediť sa na zámer zasiať kultúru v časti publika a zo semiačka by sa potom mohol rozvinúť strom?
  • Ako vnímate úlohu umenia v týchto časoch?
  • Za našich mladých čias bola kultúra pretkaná ideológiou. Ako vnímate tú dobu, keď človek nemohol vyjadriť svoj názor?
  • A dnes podľa vás môže?
  • Ako to je v oblasti v ktorej sa hýbete?
  • V rámci umeleckej obce idete proti prúdu, nezdá sa vám?
  • Ako vnímate rôzne agendy, ktoré sa uplatňujú v umení?
  • Čo môže každý človek urobiť pre zmenu?

Marek Ťapák vyslovil presvedčenie, že žijeme v dobe priemernosti až podpriemernosti. A tiež, keď pôjdeme touto cestou, že si ako spoločnosť zarábame na „veľký prúser“.

Celý rozhovor si môžete pozrieť priamo tu:

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

8 hodín pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

13 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

13 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

16 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

19 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

1 deň pred