Aké slané pečivo vám tento rok na Veľkú noc upečiem? Načo sa pýtaš, samozrejme, že Mamine. Už roky nechýbajú na našom stole. Vlastne desaťročia, veď som sa ich naučila od svojej mamy.
Potrebujeme:
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme v kuchynskej fólii hodinu odpočinúť v chladničke. Potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2 cm a radielkom vykrajujeme tyčinky. Poukladáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou, alebo syrom, podľa toho, čo máte radi. U nás je to rasca. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme cca 25 minút.
Text a foto Libuša Sabová
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Leave a Comment