Potrebujeme:
Postup:
Huby namočíme asi na pol hodinu v šťave z kyslej kapusty. Potom položíme na oheň, pridáme pokrájanú údenú klobásu, bobkový list, pretlačený cesnak, čierne korenie, soľ a necháme variť kým huby a klobáska nezmäknú. Medzitým si očistíme a pokrájame cibuľu, opražíme na masti, pridáme rascu, mletú červenú papriku a múku. Zamiešame a odstavíme z ohňa. Zalejeme trochou studenej vody, aby sme zápražku rozriedili. Do hrnca pridáme smotanu a zalejeme zápražkou. Necháme prevrieť a máčanka je hotová.
Text a foto Karol Hrčka
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment