Pripomínajú klasické kokosové makrónky, len namiesto kokosovej múčky idú pomleté lieskové orechy, alebo mandle.
Potrebujeme:
Postup:
Oddelíme žĺtka od bielkov. Do žĺtkov pridáme cukor a vanilkovú drť. Šľaháme dovtedy, kým nevznikne nadýchaná pena. Pridáme pomleté lieskové orechy a premiešame. Z bielkov si urobíme tuhý sneh a opatrne ho pridávame do žĺtkovej hmoty. Rúru predhrejeme na 140 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme na ňom oblátky. Pomocou dvoch lyžičiek formujeme malé lodičky, položíme na oblátku a do stretu zatlačíme lieskový orech. Namiesto lieskových orieškov môžeme dávať aj mandle. Pečieme asi 15 minút. Po vychladnutí odložíme do škatuľky, uzavrieme a počkajú nás do Vianoc.
foto Depositphotos.com
Fotograf Ari Seth Cohen mal veľmi blízky vzťah k svojej babičke, ktorá bola jeho veľkou…
V poslednej dobe sa začínam viac zaujímať o zdravú výživu, menej mäsa, menej spracované potraviny…
Chlebík si vždy upečiem sama, aby bol úplne čerstvý (viď. staršie recepty). Majonézu tiež robím…
A je po Vianociach. Ešte si užijeme novoročné sviatky a potom kto chce kam, pomôžme…
Priatelia, tak už to máme za sebou. "Rizky" sa minuli, šalátu došla záručná lehota a…
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Leave a Comment