Pripomínajú klasické kokosové makrónky, len namiesto kokosovej múčky idú pomleté lieskové orechy, alebo mandle.
Potrebujeme:
Postup:
Oddelíme žĺtka od bielkov. Do žĺtkov pridáme cukor a vanilkovú drť. Šľaháme dovtedy, kým nevznikne nadýchaná pena. Pridáme pomleté lieskové orechy a premiešame. Z bielkov si urobíme tuhý sneh a opatrne ho pridávame do žĺtkovej hmoty. Rúru predhrejeme na 140 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme na ňom oblátky. Pomocou dvoch lyžičiek formujeme malé lodičky, položíme na oblátku a do stretu zatlačíme lieskový orech. Namiesto lieskových orieškov môžeme dávať aj mandle. Pečieme asi 15 minút. Po vychladnutí odložíme do škatuľky, uzavrieme a počkajú nás do Vianoc.
foto Depositphotos.com
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment