Reklama

Aktuálne

Môj recept na vynikajúce silvestrovské chlebíčky

Chlebík si vždy upečiem sama, aby bol úplne čerstvý (viď. staršie recepty).

Majonézu tiež robím domácu. Bývame na dedine a tak máme čerstvé vajíčka.

Na majonézu potrebujeme:

  • 1 celé vajce
  • 1 kopcovitá lyžička francúzskej horčice
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ
  • 2 dl oleja
  • bylinky: pažítku, kôpor, petržlenová vňať ( to všetko mám v mrazničke)

Príprava:

Dôležité je, aby všetky suroviny, okrem byliniek, mali rovnakú – izbovú teplotu. Do vysokej nádoby rozbijem vajce, pridám horčicu, soľ a citrónovú šťavu. Ponorným mixérom rozmixujem a postupne prilievam olej. Mixérom pohybujem hore a dole. Majonéza začne krásne hustnúť. Keď je hotová, pridám nasekané bylinky.

 

Obloha:

  • 4 uvarené vajcia na tvrdo
  • ľadový ľalát
  • hotové krevety
  •  údený losos

 

Nakrájané chlebíky potriem majonézou, na ňu položím šalát,  opäť majonézu, na ktorú bohato  poukladám krevety. Navrch 2-3 kolieska vajíčka a ešte kopček majonézy. Na druhé chlebíky namiesto kreviet poukladám lososa, alebo inú rybu. Buď údenú makrelu, alebo zavináča. Nič sa nestane, keď namiesto rybacích pochúťok použijete šunku, pršuto, alebo len zeleninu.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

7 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

18 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred