Chlebík si vždy upečiem sama, aby bol úplne čerstvý (viď. staršie recepty).
Majonézu tiež robím domácu. Bývame na dedine a tak máme čerstvé vajíčka.
Na majonézu potrebujeme:
Príprava:
Dôležité je, aby všetky suroviny, okrem byliniek, mali rovnakú – izbovú teplotu. Do vysokej nádoby rozbijem vajce, pridám horčicu, soľ a citrónovú šťavu. Ponorným mixérom rozmixujem a postupne prilievam olej. Mixérom pohybujem hore a dole. Majonéza začne krásne hustnúť. Keď je hotová, pridám nasekané bylinky.
Obloha:
Nakrájané chlebíky potriem majonézou, na ňu položím šalát, opäť majonézu, na ktorú bohato poukladám krevety. Navrch 2-3 kolieska vajíčka a ešte kopček majonézy. Na druhé chlebíky namiesto kreviet poukladám lososa, alebo inú rybu. Buď údenú makrelu, alebo zavináča. Nič sa nestane, keď namiesto rybacích pochúťok použijete šunku, pršuto, alebo len zeleninu.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Libuša Sabová
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment