Reklama

Recepty

Ľanový chlebík s cmarom (hrnčekový recept)

Výborný chlebík podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku.

Potrebujeme:

  • 3 hrnčeky hladkej múky ( 1 hrnček – 2,5 dcl)
  • 1 lyžica oleja
  • 1 hrnček vlažnej vody
  • 1/2 hrnčeka cmaru, alebo acidka
  • 3 lyžice ľanových semienok
  • 1 lyžica sušeného droždia
  • 1 lyžička soli

Postup:

Všetko spolu premiešame metličkami na cesto cca 15 – 20 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a ešte raz ručne premiesime. Vytvarujeme bochník,  prikryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť. Potom vezmeme pekáč s pokrievkou, vymastíme ho a preložíme doň vykysnuté cesto. Jemne narežeme, prikryjeme a pečiem  v prehriatej rúre na 220 stupňov cca 1/2 hodinu. Potom zoberieme pokrievku a a ešte necháme dopiecť, kým nie je chrumkavá kôrka. Po upečení potrieme vodou, ako naše staré mamy. Chlebík sa bude pekne lesknúť.

Text a foto Karol Hrčka

 

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

To naše krásne detstvo?!

Priatelia, v poslednom čase som si opakovane uvedomil, aké som mal v živote šťastie, že…

8 hodín pred

Pavlova Boby Volkovej

Boženu Volkovú poznáte  z našich článkov. Je to bývalá letuška ČSA, manželka veľvyslanca Slovenska v…

8 hodín pred

Prečo toľkých ľudí iritujem? Pýta sa Renáta Názlerová. Apropo, schudla som 24 kg!

Pretože sa mám rada aj so svojimi chybami. Iste ste si všimli i sami na…

14 hodín pred

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

1 deň pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

1 deň pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

1 deň pred