Výborný chlebík podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku.
Potrebujeme:
Postup:
Všetko spolu premiešame metličkami na cesto cca 15 – 20 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a ešte raz ručne premiesime. Vytvarujeme bochník, prikryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť. Potom vezmeme pekáč s pokrievkou, vymastíme ho a preložíme doň vykysnuté cesto. Jemne narežeme, prikryjeme a pečiem v prehriatej rúre na 220 stupňov cca 1/2 hodinu. Potom zoberieme pokrievku a a ešte necháme dopiecť, kým nie je chrumkavá kôrka. Po upečení potrieme vodou, ako naše staré mamy. Chlebík sa bude pekne lesknúť.
Text a foto Karol Hrčka
Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…
Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…
Pracovala som ako zdravotná sestra v ružinovskej nemocnici. Moja životospráva bola veľmi zlá od A…
Ráno vstanem, či je sviatok, alebo piatok o šiestej (ale nemusím) a ešte v pyžame…
Dnes by sa dožila 95 rokov. Neprejde deň, žeby som jej nevenoval aspoň myšlienku. Niekedy…
Téma „nevhodnosti“ dvojdielnych plaviek po určitom veku je vlastne spoločenský konštrukt, ktorý sa mení v…
Leave a Comment