Výborný chlebík podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku.
Potrebujeme:
Postup:
Všetko spolu premiešame metličkami na cesto cca 15 – 20 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a ešte raz ručne premiesime. Vytvarujeme bochník, prikryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť. Potom vezmeme pekáč s pokrievkou, vymastíme ho a preložíme doň vykysnuté cesto. Jemne narežeme, prikryjeme a pečiem v prehriatej rúre na 220 stupňov cca 1/2 hodinu. Potom zoberieme pokrievku a a ešte necháme dopiecť, kým nie je chrumkavá kôrka. Po upečení potrieme vodou, ako naše staré mamy. Chlebík sa bude pekne lesknúť.
Text a foto Karol Hrčka
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Leave a Comment