Výborný chlebík podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku.
Potrebujeme:
Postup:
Všetko spolu premiešame metličkami na cesto cca 15 – 20 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a ešte raz ručne premiesime. Vytvarujeme bochník, prikryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť. Potom vezmeme pekáč s pokrievkou, vymastíme ho a preložíme doň vykysnuté cesto. Jemne narežeme, prikryjeme a pečiem v prehriatej rúre na 220 stupňov cca 1/2 hodinu. Potom zoberieme pokrievku a a ešte necháme dopiecť, kým nie je chrumkavá kôrka. Po upečení potrieme vodou, ako naše staré mamy. Chlebík sa bude pekne lesknúť.
Text a foto Karol Hrčka
Najproduktívnejší vek človeka je od 60 do 70 rokov Druhou najproduktívnejšou ľudskou fázou je vek…
Ľudia od nepamäti používali numerológiu, aby sa pozreli na to, ako bude vyzerať dianie okolo…
Pochladnelo nám... ozimelo sa... za nechty zachádza... zima sa hlási. A tak je dobre, veď…
Potrebujeme: 250 g hovädzej sviečkovej 1/2 lyžičky červenej papriky 1/2 lyžičky rasce 1 lyžička horčice…
Blíži sa plesová sezóna. Po Novom roku sa už budeme môcť budeme stretávať, organizovať spoločenské…
Prinášam jeden príklad dlhých spoločenských šiat. Nie je to síce veľká spoločenská róba, ale zas…
Leave a Comment