Je to pôvodne francúzsky recept z troch vrstiev lístkového cesta a troch vrstiev krému. S drobným ovocím je obľúbený po celom svete.
Potrebujeme:
Príprava:
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Rozvaľkajte lístkové cesto asi na hrúbku 5 mm, rozkrájajte ho na 6 štvorcov o veľkosti 12 x 12 cm, alebo na 9 obdĺžnikov veľkosti 12 x 8 cm. Rozložte na plech s papierom na pečenie. Pečte asi 15 minút, kým cesto nebude zlaté. Nechajte vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte. Créme fraiche zmiešajte s 3 lyžicami cukru a zmiešajte so šľahačkou. Ak bude upečené cesto veľmi vysoké, môžete ho pozdĺžne prekrojiť na polovicu, aby ste získali dva tenké plátky. Na dezertný tanierik položte plátok cesta, potrite ho krémom, poklaďte drobné ovocie a zakryte ďalším plátkom. Postup zopakujte a vrch poprášte práškovým cukrom.
Foto Depositphotos.com
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Leave a Comment