Reklama

Recepty

Lahodné mille -feuilles

Je to pôvodne francúzsky recept z troch vrstiev lístkového cesta a troch vrstiev krému. S drobným ovocím je obľúbený po celom svete.

Potrebujeme:

  • 500 g hotového lístkového cesta (najlepšie je maslové)
  • 250 ml šľahačkovej smotamy
  • 150 ml créme fraiche (dostať v Rakúsku, ale môžete ho nahradiť  s mascarpone zmiešané 1:1 s kyslou smotanou)
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 400 g drobného ovocia

Príprava:

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Rozvaľkajte lístkové cesto asi na hrúbku 5 mm, rozkrájajte ho na 6 štvorcov o veľkosti 12 x 12 cm, alebo na 9 obdĺžnikov veľkosti 12 x 8 cm. Rozložte na plech s papierom na pečenie. Pečte asi 15 minút, kým cesto nebude zlaté. Nechajte vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte. Créme fraiche zmiešajte s 3 lyžicami cukru a zmiešajte so šľahačkou. Ak bude upečené cesto veľmi vysoké, môžete ho pozdĺžne prekrojiť na polovicu, aby ste získali dva tenké plátky. Na dezertný tanierik položte plátok cesta, potrite ho krémom, poklaďte drobné ovocie a zakryte ďalším plátkom. Postup zopakujte a vrch poprášte práškovým cukrom.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

2 hodiny pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

2 hodiny pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

2 hodiny pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

6 hodín pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

21 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred