Je to pôvodne francúzsky recept z troch vrstiev lístkového cesta a troch vrstiev krému. S drobným ovocím je obľúbený po celom svete.
Potrebujeme:
Príprava:
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Rozvaľkajte lístkové cesto asi na hrúbku 5 mm, rozkrájajte ho na 6 štvorcov o veľkosti 12 x 12 cm, alebo na 9 obdĺžnikov veľkosti 12 x 8 cm. Rozložte na plech s papierom na pečenie. Pečte asi 15 minút, kým cesto nebude zlaté. Nechajte vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte. Créme fraiche zmiešajte s 3 lyžicami cukru a zmiešajte so šľahačkou. Ak bude upečené cesto veľmi vysoké, môžete ho pozdĺžne prekrojiť na polovicu, aby ste získali dva tenké plátky. Na dezertný tanierik položte plátok cesta, potrite ho krémom, poklaďte drobné ovocie a zakryte ďalším plátkom. Postup zopakujte a vrch poprášte práškovým cukrom.
Foto Depositphotos.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment