Odborníci na výživu odporúčajú vylúčiť z jedálnička klasický chlieb. Vychádzajú z toho, že keď zjeme chlieb vykysnutý pomocou droždia, tak sa do nášho tela dostávajú kvasinky, ktoré sa začínajú množiť a ničia vitamíny, stopové prvky, proteíny. Hovoria, že moderný chlieb je jeden z najhorších vynálezov ľudstva. Kvasinky sú totiž toxíny, ktoré v našom tele parazitujú. Moderné kvasnice sa počas pečenia menia na kapsule, ktoré poškodzujú sliznicu, narušujú prirodzenú črevnú mikroflóru. Parazitujú nielen v čreve, ale aj v krvnej plazme. Rozmnožujú sa ako sa im páči a to môže viesť k rôznym druhom intoxikácie, k vzniku hubových chorôb, k narušeniu imunity a to už je len krôčik k mnohých chronickým a nádorovým ochoreniam. Ak prestanete jesť drožďový chlieb hneď teraz, tak bunky sa očistia až po piatich rokoch. Dnešné droždie je totiž úplne iné ako v minulosti, kedy neboli antagonistické k ľudskej mikroflóre (nezabíjali užitočné baktérie, ktoré žijú v hrubom čreve). Cesto kyslo aj celý deň. Dnes sa výrobný proces zintenzívnil, používa sa iný druh kvasiniek, aby cesto nakyslo čo najrýchlejšie.
Foto Pixabay.com
Libuša Sabová
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment