Ak sa vám podaria, je to naozaj delikatesa. Ale podľa tohto receptu vychýreného kuchára Karola Hrčku, sa musia podariť.
Postup:
Umyjeme uhorky, konce odrežeme, ak sú veľké, prekrojíme na polovicu. Pripravíme si slaný nálev – na 1 a 1/5 l vody lyžica soli. Uhorky poukladáme do pohárov, zalejeme slanou vodou, pridáme čerstvý kôpor, 2-3 chili papričky, 2 listy mladé hroznové listy a nakoniec 2-3 krajce pšenično – ražného chleba. Pohár zatvoríme buč umelým viečkom, alebo kuchynskou fóliou, ktorú upevníme gumičkou. Necháme 3 – 4 dni na telom mieste a kvašáky sú hotové.
Ak ich hneď neskonzumujete, preceďte ich a odložte do chladničky.
Môj tip: Ak chcete, aby vám vydržali až do Vianoc, tak nálev prevarte s 1/2 zelkom a zavarte.
Text a foto Karol Hrčka
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment