Reklama

Aktuálne

Karčiho výborné kvašáky

Ak sa vám podaria, je to naozaj delikatesa. Ale podľa tohto receptu vychýreného kuchára Karola Hrčku, sa musia podariť.

Postup:

Umyjeme uhorky, konce odrežeme, ak sú veľké, prekrojíme na polovicu. Pripravíme si slaný nálev – na 1 a 1/5 l  vody lyžica soli. Uhorky poukladáme do pohárov, zalejeme slanou vodou, pridáme čerstvý kôpor, 2-3 chili papričky, 2 listy mladé hroznové listy a nakoniec 2-3 krajce pšenično – ražného chleba. Pohár zatvoríme buč umelým viečkom, alebo kuchynskou fóliou, ktorú upevníme gumičkou. Necháme 3 – 4 dni na telom mieste a kvašáky sú hotové.

Ak ich hneď neskonzumujete, preceďte ich a odložte do chladničky.

Môj tip: Ak chcete, aby vám vydržali až do Vianoc, tak nálev prevarte s 1/2 zelkom a zavarte.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

9 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

21 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred