Reklama

Aktuálne

Jednoducho som prívarková, hovorí Milka Lörinczová

Milujem prívarky a najviac z mladej fazuľky. Narobím jej veľa, aby sme mali na niekoľko dní. Tu je môj recept:

Potrebujeme:

  • 1/2 kg nakrájanej fazuľky
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • šľahačková smotana
  • 2 lyžice hl. múky na zahustenie
  • 1 viazanička kôpru

Postup:

Cibuľku opražím na oleji, pridám fazuľku, zalejem vodou, pridám soľ, cukor a ocot. Prikryjem a varím na miernom ohni cca 10 minút, kým fazuľka nezmäkne. Zalejem smotanou, v ktorej som rozhabarkovala múku. Nechám prevrieť. Dochutím a nakoniec bohato posypem kôprom. Najlepšie chutí s duseným hovädzím mäsom.

Text a foto Emília Lorinczová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

13 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

2 dni pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

2 dni pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred