Urobte cez víkend tento skvost. Rodina bude nadšená!
Na cesto potrebujeme:
Jablková plnka:
Pudingová plnka:
Navrch:
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka s cukrom vyšľaháme. Z bielkov urobíme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme múku, krupicu, olej, trochu citronovej kôry, prášok do pečiva, vanilkový cukor a nakoniec zľahka primiešame sneh. Pripravíme si jablkovú plnku. Na panvici skaramelizujeme hnedý cukor, pridáme na kocky pokrájané jablká a škoricu. Ak jablká nie sú dostatočne kyslé, pridáme ešte šťavu z polovice citróna.
Ďalej si urobíme puding zo zlatého klasu, ale len z polovičnej dávky mlieka, nie ako je návod na obale. Chceme, aby krém bol hustý. Pridáme cukor, potom ešte do teplého (nie vriaceho) pridáme za stáleho šľahania 2 žĺtka a nakoniec maslo.
Tortu na pečenie dobre vytrieme maslom, vysypeme múkou. Vylejeme polovičku cesta, potom ide jablková plnka, na ňu pudingová a nakoniec druhá polovica cesta.
Naznačíme zárezy, ako budeme chcieť tortu krájať, potrieme ich olejom, aby sa nespojili.
Vrch ešte posypeme orechmi a čokoládou a dáme piecť do rúry, ktorú sme vyhriali na 170 stupňov. Pečieme 20 minút. Potom zakryjeme alobalom, teplotu stiahneme na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 – 15 minút.
Text a foto Karol Hrčka
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment