Reklama

Aktuálne

Jabĺčka v župane. Máte ich radi? Tu je môj starý dobrý recept:

Výborný dezert, prípadne obed, či večera.

Potrebujeme:

  • 2 väčšie jabĺčka
  • 2 vajcia
  • 1/4 l mlieka
  • 20 dkg múky
  • štipka soli
  • 1 lyžica cukru
  • olej na vyprážanie
  • škoricový cukor

Postup:

Vyšľaháme spolu vajcia, mlieko. múku, cukor a soľ. Cesto ako na palacinky, len trošku hustejšie. Z  jabĺk  vykrojíme jaderník, nakrájame ich na kolieska (ja ich nešúpem, ale môžete očistiť) a namáčame v „palacinkovom“ ceste. Vyprážame z oboch strán na rozohriatom oleji. Ešte teplé obalíme v škoricovom cukre.

Foto Alica Tokarčíková

Text Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Vtáčie mlieko – dezert nášho detstva

Všetci sme ho milovali, tento jednoduchý a pritom fantastický dezert. Potrebujeme: 2 l studeného mlieka…

9 hodín pred

Keď ma požiadal o ruku, netušila som, že spolu s ním sa budem starať aj o dvoch drobcov, hovorí Jana (56)

Staré vzťahy uzavreté, prebolené. Nájde si partnera...Je to veľký fešák. Singl otec dospelého syna, ktorý…

10 hodín pred

Žijeme v dobe, kedy sa zdá, že staré hodnoty, ktoré kedysi formovali naše spoločenstvá, sú nahradené novými, ktoré nás robia izolovanými, sebeckými a nešťastnými.

Čo sa stalo s romantikou, zodpovednosťou, lojalitou, úctou a láskou, ktoré boli kedysi základom vzťahov…

11 hodín pred

Demencia: Boj s neodvrátiteľnou realitou

Demencia, postihujúca milióny ľudí po celom svete, je stav, ktorý ovplyvňuje život nielen diagnostikovaných pacientov,…

11 hodín pred

To naše krásne detstvo?!

Priatelia, v poslednom čase som si opakovane uvedomil, aké som mal v živote šťastie, že…

1 deň pred

Pavlova Boby Volkovej

Boženu Volkovú poznáte  z našich článkov. Je to bývalá letuška ČSA, manželka veľvyslanca Slovenska v…

1 deň pred