Urobiť dobré čínske jedlo je naozaj umenie. Receptov je veľa, ale keď ho máte od renomovaného kuchára, ktorý roky pôsobil v tých najlepších reštauráciách, tak sa vám musí podariť.
Potrebujeme:
Postup:
Mäso nakrájame na malé kúsky, v miske zmiešame vajíčko so zemiakovým škrobom a s lyžicou sójovej omáčky. Nakrájané mäso v tejto zmesi dobre premiešame a prudko opečieme na oleji. Najlepšie je dávať ho tam po častiach, aby sa navzájom neprilepilo. Dobre premiešame a keď má zlatú farbu, vyberieme so sytom na tanier. Do panvice pridáme všetku zeleninu, ktorú sme si nakrájali na malé kúsky, huby, cesnak, zázvor, klíčky a restujeme. Keď je zelenina polomäkká, pridáme mäso, scedené rezance a zvyšnú sójovú omáčku. Premiešame a nakoniec pridáme slivkový lekvár a ocot.
Text a foto Karol Hrčka
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment