Ako to robím ja

Hlivová polievka na spôsob guláša

V našej rodine patrí medzi najobľúbenejšie polievky. Ako ju robím:

Potrebujeme:

  • 1/2 kg čerstvej hlivy ustricovej
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 hrste krúp
  • 1 menšiu domácu údenú klobásku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 dl oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • korenie
  • soľ
  • rasca
  • paprika
  • petržlenová vňať
  • 1 lyžička majoránky
  • na špičku noža čili

Príprava

Krúpy umyjem a nechám vo vode nabobtnať aspoň hodinu. Dám na sporák variť a pridám očistenú a nakrájanú hlivu a klobásku. Hlúbiky neodhadzujem, ale krájam ich na tenké kolieska, aby sa tiež prevarili. Posolím. Medzitým na oleji dobre opražím nakrájanú cibuľu, potom pridám nasekaný cesnak, rascu, čierne korenie, múku, dobre zamiešam a nakoniec pridám do zápražky červenú papriku. Zoberiem z ohňa a zalejem studenou vodou. Kým sa hliva uvarí do mäkka očistím a nakrájam zemiaky. Pridám k hlive a tiež varím do mäkka. Nakoniec zalejem rozriedenou zápražkou. Podľa potreby dosolím, pridám čili, vypnem a dochutím majoránkou a nakrájanou petržlenovom vňaťou.

Text a foto Libuša Sabová

..

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

K tohoročnému letu patria žiarivé, sýte, dokonca až krikľavé farby aj pre nás, zrelé ženy!

Zaujímavá je tohoročná letná móda. Kedysi by sme určite neskombinovali sýto ružovú farbu šiat so…

12 hodín pred

Moja silná túžba zmeniť život: nikdy viac nechcem vážiť 187 kg!

Môj príbeh sa začal pred rokmi. Problémom bola nadváha. Veľmi vysoká nadváha. Vážila som 187…

17 hodín pred

Ľudia, ktorý konzumujú veľa marhúľ, sa dožívajú priemerne o 10 rokov viac ako Stredoeurópania

Na hraniciach Číny, Indie a Pakistanu sa nachádza druhé najvyššie pohorie na svete Karakoram, so…

17 hodín pred

Budú učiť deti tradíciám. Hru na píšťalke, vyrezávenie z dreva a iné…

"Je známe, že tzv. nelátkové závislosti sú dnes žiaľ už i medzi menšími deťmi bežné. Závislosť…

18 hodín pred

Tyrolské buchty podľa Janky Horečnej

Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…

2 dni pred

Už ani tá špiková kosť nie je to, čo bývala!

Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…

2 dni pred