Aktuálne

Gizkine syrové pagáčiky

Radšej si zamieste na dve dávky, lebo sa zjedia naozaj veľmi rýchlo.

Potrebujeme:

  • 100 ml mlieka
  • 40 g droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 600 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 250 ml kyslej smotany
  • 250 g nastrúhaného eidamu
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky soli

Postup:

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor a zmes nalejeme na preosiatu múku. Postupne pridávame zmäknuté maslo, smotanu, 150 g syra, celé vajce, žĺtok a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zvyšným strúhaným syrom (môžete posypať aj sezamovými semiačkami). V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút.

Text Gizka Oňová

Foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

3 hodiny pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

4 hodiny pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

7 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

10 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

22 hodín pred

Pani Alica má vo svojej zbierke 1368 vreckoviek. Mnohé sú veľmi vzácne.

Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…

22 hodín pred