Radšej si zamieste na dve dávky, lebo sa zjedia naozaj veľmi rýchlo.
Potrebujeme:
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor a zmes nalejeme na preosiatu múku. Postupne pridávame zmäknuté maslo, smotanu, 150 g syra, celé vajce, žĺtok a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zvyšným strúhaným syrom (môžete posypať aj sezamovými semiačkami). V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút.
Text Gizka Oňová
Foto Libuša Sabová
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Leave a Comment