Radšej si zamieste na dve dávky, lebo sa zjedia naozaj veľmi rýchlo.
Potrebujeme:
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor a zmes nalejeme na preosiatu múku. Postupne pridávame zmäknuté maslo, smotanu, 150 g syra, celé vajce, žĺtok a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zvyšným strúhaným syrom (môžete posypať aj sezamovými semiačkami). V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút.
Text Gizka Oňová
Foto Libuša Sabová
Priatelia, tak už to máme za sebou. "Rizky" sa minuli, šalátu došla záručná lehota a…
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Leave a Comment