Tento recept je z mojej starej zbierky receptov. Veľakrát vyskúšaný, overený.
Cesto:
Plnka:
Sneh:
Do múky rozmiešanej s práškom do pečiva pridáme maslo, štipku soli, vodu, žĺtky a vymiesime cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto popicháme vidličkou, pridáme olúpanú, nakrájanú rebarboru, ktorú posypeme práškovým cukrom. Koláč vložíme vyhriatej do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na plnku krátko pred dopečením a necháme zapiecť.
Náš tip: Do vyšľahaného snehu môžeme pridať pomleté vlašské orechy. Koláč bude ešte chutnejší a zaujímavejší.
Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment