Pán Vladimír Ľach zo Žiliny je naozaj superdedko. Uprace, okná umyje, navarí a zo všetkého najradšej pečie. Tento recept má ešte od svojej mamy a nikdy nesmie v jeho rodine na sviatočnom stole chýbať.
Na cesto potrebujeme:
Postup:
Žĺtky dobre vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, olej a premiešame. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pridávame do cesta. Plech vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme na plech a pečieme asi 20 minút na 180 stupňov.
Plnka:
Sneh vyšľaháme s cukrom nad parou. Keď je dostatočne hustý, pridáme lyžicu octu a už nie nad parou chvíľu šľaháme. Sneh dáme na ešte teplý koláč a necháme spolu vychladnúť.
Čokoládová poleva:
Rozpustíme nad parou a nalejeme na koláč. Rovnomerne rozotrieme.
Pán Ľach si tento koláč rád odkrojí ešte keď nie je čokoláda stuhnutá a zatečie do snehovej plnky.
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment