Dusené bravčové líčka – tip na nedeľný obed

Stará známa pravda: k dobrému obedu patrí dobré pivo

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko pre špeciálnu príležitosť, akou je 175. výročie značky, pripravil recept na Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou s mrkvovým pyré a štuchanými zemiakmi s bryndzou.

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

(2 porcie)

Marináda:

  • 1 dcl piva Pilsner Urquell
  • 1 PL sójovej omáčky
  • ½ PL plnotučnej horčice
  • 1 PL medu

Na mäso:

  • 4 ks bravčové líčka
  • ½ mrkva
  • ½ petržlen
  • ½ cibuľa žltá
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ zeler bulva
  • maslo

Štuchané zemiaky

  • 300 g zemiakov
  • 80 g bryndze
  • pažítka/petržlenová vňať

Mrkvové pyré

  • 3 ks mrkvy
  • zelená cibuľka, cesnak
  • 2 dcl zeleninového vývaru
  • maslo

Na servírovanie:

  • 80g baby špenát
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • citrónová šťava

Mäso naložíme do marinády na 12 hodín. Následne pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, opražíme na panvici, podlejeme vývarom, prikryjeme a na 160 ̊C 1,4 – 2 hodiny. Mäso vyberieme a výpek, ktorý vznikne zahustíme studeným maslom. Zemiaky uvaríme v šupke, nahrubo nastrúhame, orestujeme na panvici, pridáme bryndzu, pažítku alebo petržlenovú vňať. Asi 3 mrkvy dáme do vývaru na 1½ – 2 hodiny variť na miernom ohni, premixujeme a dochutíme maslom, príp. šťavou z pomaranča, ochutíme soľou, korením. Na rozpálenej panvici zarestujeme cesnak, pridáme na 10 sekúnd baby špenát, ochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

8 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

8 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

10 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

19 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

1 deň pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred