Dnes, keď si kúpime syr, ani presne nevieme, z čoho je vyrobený. Urobme si syr doma a budeme vedieť, že je vyrobený len z prírodných produktov, že v ňom nebudú rôzne prídavné látky, že to bude výrobok, ktorý bude mať vysoký obsah vápnika a bude prospešný pre naše zdravie.
Potrebujeme:
Osolené mlieko privedieme do varu a potom pridáme kyslú smotanu zmiešanú s vajcami. Varíme asi 5 minút. Akonáhle sa oddelí srvátka, vylejeme zmes na sito a necháme dokonale odkvapkať. Môžeme použiť aj gázu. Zmes musí byť dokonale zbavená tekutiny. Nechámee vychladnúť a potom hneď môžeme konzumovať, ale lepšie je až o niekoľko hodín. Ak pridáme trochu kurkumy, syr zmení farbu, bude žltý. Môžeme experimentovať aj s pridaním byliniek.
PS:Ak chcete, aby v syre boli diery, pridajte jedlú sódu.
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment