Najskôr som si urobila plnku, aby vychladla.
Na plnku potrebujeme:
Postup:
Špenát som dôkladne umyla a vysušila. Na masle som opražila cibuľku a cesnak, pridala som špenátové listy a pokrájaný syr. Všetko spolu sa prehreje a nechá sa vychladnúť. Po vychladnutí som primiešala žĺtko a keďže to bolo trochu riedke, zahustila som domácou strúhankou, ktorú mám vždy v mrazničke po ruke. Ani bielko som nevyhodila, ale pridala som ho k dvom, ktoré som už dávnejšie mala v mrazničke. Niekedy sa zídu len bielká.
Na cesto:
Múku som preosiala, pridala vajcia a soľ a dôkladne ručne premiesila. Cesto som na 15 minút odložila zabalené do kuchynskej fólie. Potom som ho rozdelila na tri časti a z každej som ručne vyvaľkala tenučký plát. ( Mám aj strojček, ale toto je aj dobrá posilňovňa a ja beriem každú prácu v domácnosti ako posilňovňu). Cesto som nakrájala na štvorčeky, potrela vodou, aby sa dobre zlepilo a porozdeľovala som naň plnku. Robila som trojuholníky, ale aj obdĺžniky, podľa veľkosti cesta. Na tvare si nepotrpím, dôležitejšia je chuť. Keď zovrela voda, vložila som cestoviny a medzitým som na panvici zohriala maslo. Cestoviny som varila cca 7 minút (treba okoštovať) a preložila som ich na panvicu s maslom.
Dobre premiešala a servírovala. Na tanieri som ešte posypala parmezánom a pažítkou.
DOBRÚ CHUŤ!
Text a foto Libuša Sabová
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Leave a Comment