Čo ma teší

Dnes mám zo seba dobrý pocit

Po dlhšom čase som dnes bola v posilňovni. Doteraz sa nedalo a tak som využívala iné možnosti športovania. Viete, že mám rada nordic walking, cvičím kalanetiku, plávam, bicyklujem, keď je sneh, bežkujem. ale je dobré to striedať. V posilňovni začínam na bežiacom páse 30 minút rýchlosťou 6,5 km za hodinu, z toho 10 minút idem do kopca. Potom prídu na rad železá. Nepreháňam to v nakladaní si záťaže, len toľko koľko zdvihnem, v pohode unesiem. Radšej si dám viacnásobné  opakovanie. Potrebujem hodinovú aerobnú záťaž, spotiť sa. Aj odborníci hovoria, že v zrelom veku je posilňovňa veľmi dôležitá a účinná. Veľmi sa teším, ako ma zajtra bude všetko bolieť. Ja to milujem! Prečo som práve dnes išla do posilňovne? Lebo sa mi podarilo prehovoriť aj môjho muža. Má 74 rokov, hýbať sa mu nechce, hoci zdravotne by mu to veľmi prospelo. Hnevá sa za to sám na seba a tak som ho dnes chcela podporiť. Ponaťahoval si ruky, nohy, zajtra ho bude určite všetko bolieť, ale pocit víťazstva nad lenivosťou bude oveľa silnejší. Potom som urobila zdravé jedlo –  cuketový chlebík.

Tu je recept:

500 g cukety, 100 g údenej šunky, 2 šalotky, 5 vajec, 20 g psyllia (rozpustná vláknina), prepustené maslo, soľ, čierne korenie

Šunku nakrájame na maličké kocky, šalotku nakrájame nadrobno a spolu osmažíme na masle. Cuketu nahrubo nastrúhame a odšťavíme cez čistú utierku. Zamiešame cuketu, osmaženú šalotku, šunku, vajíčka, psyllium a ochutíme zmes soľou a čiernym korením. Zmes vylejeme do zapekacej misky a upečieme do zlatista. Cesto by malo mať výšku cca 2-3 cm.

 

Môžete ho niečim naplniť, napríklad bryndzou a máte chutný závin.

Ja viem, že už nikdy nebudem mať takú postavu, ako za mlada, ale teší ma, že kondične sa mladým stále vyrovnám. Musím však ešte tvrdo popracovať na tej strave. Pre mňa je kus chleba s hocičím stále lepší, ako šalát s quinoy, alebo zdravý obilninový mix.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

3 hodiny pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

3 hodiny pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

7 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

9 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

21 hodín pred

Pani Alica má vo svojej zbierke 1368 vreckoviek. Mnohé sú veľmi vzácne.

Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…

21 hodín pred