Veľmi sa vám páčil náš príspevok o starej kuchárskej knihe Varíme zdravo, chutno a hospodárne, ktorú mám po mojej mame. Mnohé ste písali, že ju tiež máte. A páčil sa mi komentár Marty Garajovej, ktorá si spomenula aj na papieriky s ďalšími receptami, ktoré našla v maminej knihe. Aj ja som ich tam našla veľa a vybrala som pre vás cviklový šalát, ktorý možno ocenia aj dnešné mladé kuchárky, preferujúce racionálne stravovanie.
Cviklový šalát – prepisujem ho doslovne
1 kg cvikle uvariť a postrúhať, 1 kg kapusty, 3 feferónky, 3 lyžice soli malej, 15 dkg cukru, 3 deci octu, 7 deci vody dáme uvariť zatiaľ a necháme stáť a ešte 20 dkg cibule.
Čo sa s tým ďalej deje, v recepte nie je. Ale staré kuchárky už vedeli, že sa to všetko dobre premieša, naplní do pohárov a sterilizuje, alebo sa zje čerstvé. Čerstvý môžete ešte posypať vlašskými orechmi.
Pripravila Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Môj najstarší syn oslavuje práve dnes 50. narodeniny. Akosi nemôžem tomu uveriť. Na jednej strane…
Vynikajúca paštéta podľa receptu mojej svokry: Základné suroviny 1 kg mastnejšieho bôčika 0,5 kg bravčovej…
Prvýkrát som bola pri mori, keď som mala asi 8 - 9 rokov. Moji rodičia…
Nazývaná aj Kráľovná obliekania. Nemecka vydavateľka, manažérka a podnikateľka. Aenne sa narodila v roku 1909.…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Pozrite si fotografie z vašich školských, alebo študentských čias ako to urobila Renáta Názlerová. Jasné,…
Leave a Comment