Vynikajúca paštéta podľa receptu mojej svokry:
Základné suroviny
Ak chcete paštétu mäsovejšiu, dajte pečene len štvrť kila. A to je všetko, ostatné záleží na vás.
Postup
Bôčik nakrájame na menšie kúsky, okoreníme, osolíme a pečieme v uzavretenj nádobe do mäkka ( asi 1,5 hodiny na 160 stupňoch. Než sa bôčik upečie, nakrájajte si cibuľku a opečte ju na masti do zlatista. Potom ju pomeľte spolu so surovou pečeňou. Upečený bôčik ešte horúci pomeľte. Je dôležité, aby bol ešte teplý. Do zmesi nalejte aj výpek. Nakoniec, aby bola paštéta jemná, rozmixujte všetko spolu ponorným mixérom. Ak je paštéta príliš hustá, zrieďte ju pridaním masti alebo vývaru. Zmes ochutnajte a dochuťte. Poháre naplňte cca do troch štvrtín – nie viac, aby vám paštéta nevytiekla. Dobre zaviečkujte, vložte do hrnca a zavárajte hodinu a pol. Potom poháre vyberte a nechajte vychladnúť.
A viete s čím paštéta mimoriadne chutí? S kvalitným domácim ríbezľovým džemom!
Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment