Aktuálne

Čína podľa Karola Hrčku

Mám rada čínsku kuchyňu, ale napriek niekoľkým pokusom, sa mi doma ešte nepodarila. Preto som vyskúšala tento recept a môžem potvrdiť, že Karol Hrčka je špičkový kuchár!

Potrebujeme:

  • 1/2 kg kuracích pŕs
  • 1 vajce
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 20 g huby šitake
  • 2 ks pokrájanej mrkvy
  • 250 g kapusty
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 menšie cibule
  • 1 menší pór
  • 5 lyžíc sójovej omáčky
  • 1 lyžica slivkového lekváru
  • 1 lyžičku mletého závoru
  • 1 konzerva bambusových výhonkov
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • citrónová šťava z pol citróna
  • nasekaný čerstvý koriander

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme vajíčko, 1/2 trochu mletého zázvoru, dve lyžice sójovej omáčky a zamiešame. Takto pripravené kuracie prsia prudko opečieme na rozpálenom oleji. Keď je ružové, vyberieme ho  a necháme odpočinúť. Do tej istej panvice pridáme na kocky nakrájanú kapustu, cibuľu, mrkvu, huby, bambusové výhonky a opečieme do polomäkka. V miske zmiešame 2 dl vody, slivkový lekvár, zvyšnú sójovú omáčku, trochu zázvoru, 1 lyžicu škrobu, pretlačený cesnak, premiešame a zalejeme zeleninu. Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia a prehrejeme. Posypeme koriandrom, pokvapkáme citrónovou šťavou a sezamových olejom. Podávame s ryžou, alebo s čínskymi rezancami.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

1 hodinu pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

13 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

13 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

16 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred