Mám rada čínsku kuchyňu, ale napriek niekoľkým pokusom, sa mi doma ešte nepodarila. Preto som vyskúšala tento recept a môžem potvrdiť, že Karol Hrčka je špičkový kuchár!
Potrebujeme:
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme vajíčko, 1/2 trochu mletého zázvoru, dve lyžice sójovej omáčky a zamiešame. Takto pripravené kuracie prsia prudko opečieme na rozpálenom oleji. Keď je ružové, vyberieme ho a necháme odpočinúť. Do tej istej panvice pridáme na kocky nakrájanú kapustu, cibuľu, mrkvu, huby, bambusové výhonky a opečieme do polomäkka. V miske zmiešame 2 dl vody, slivkový lekvár, zvyšnú sójovú omáčku, trochu zázvoru, 1 lyžicu škrobu, pretlačený cesnak, premiešame a zalejeme zeleninu. Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia a prehrejeme. Posypeme koriandrom, pokvapkáme citrónovou šťavou a sezamových olejom. Podávame s ryžou, alebo s čínskymi rezancami.
Text a foto Karol Hrčka
Rastúci trh s modernými liekmi na chudnutie má viacero dôsledkov, ktoré sa prejavujú na rôznych…
Narodila sa v roku 1941. Martha Steward je americká podnikateľka, spisovateľka a moderátorka. Začínala organizovaním…
Nie vysnívanú, ale minimálnu, ktorú som si stanovila. Niekedy mám pocit, že to ide príliš…
Lieskové orechy priaznivým spôsobom ovplyvňujú zdravie ľudí už odpradávna – staroveký predpis miešania roztlčených lieskovcov…
Slovo dôchodca má v našich končinách pejoratívne zaťaženie a znamená stratu sily, chudobu a choroby.…
Vyskúšajte surovú pohanku s jogurtom na lačno. Je to veľmi zdravé jedlo, užitočné, lebo vyčistí…
Leave a Comment