Reklama

Recepty

Bryndzová štrúdľa so smotanovo-chrenovou omáčkou a údeným jazykom

Je to recept od profesionála Karola Hrčku, ktorý má skúsenosti z tých najlepších nemeckých, či rakúskych reštaurácií. Je tu záruka, že takéto pohostenie všetci ocenia.

 

 

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • asi 20 cm póriku
  • 10 dkg slaniny
  • 15 dkg bryndze
  • 15 dkg tvarohu
  • 2 vajcia
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • 1/2 kelímka kyslej smotany
  • 5 lyžíc krupicovej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

Postup:

Na panvici opražíme pokrájanú slaninu, pridáme pokrájaný pór, potom bryndzu a tvaroh.

Necháme trošku vychladnúť  a pridáme vajíčko, soľ, korenie, kyslú smotanu, muškátový oriešok, krupicu a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešame a zabalíme do lístkového cesta. Cesto potrieme žĺtkom, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 180 stupňov 20 minút. Potom prikryjeme alobalom a pečieme ešte 15 minút pri teplote 150 stupňov.

Náš tip: Ak čakáte vzácnu návštevu, uvarte údený jazyk a k tomu chrenovú omáčku (kyslá smotana, majonéza a chren). Všetko spolu bude úplne dokonalé predjedlo, alebo aj hlavné jedlo.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

54 minút pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

12 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred