Je to recept od profesionála Karola Hrčku, ktorý má skúsenosti z tých najlepších nemeckých, či rakúskych reštaurácií. Je tu záruka, že takéto pohostenie všetci ocenia.
Potrebujeme:
Postup:
Na panvici opražíme pokrájanú slaninu, pridáme pokrájaný pór, potom bryndzu a tvaroh.
Necháme trošku vychladnúť a pridáme vajíčko, soľ, korenie, kyslú smotanu, muškátový oriešok, krupicu a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešame a zabalíme do lístkového cesta. Cesto potrieme žĺtkom, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 180 stupňov 20 minút. Potom prikryjeme alobalom a pečieme ešte 15 minút pri teplote 150 stupňov.
Náš tip: Ak čakáte vzácnu návštevu, uvarte údený jazyk a k tomu chrenovú omáčku (kyslá smotana, majonéza a chren). Všetko spolu bude úplne dokonalé predjedlo, alebo aj hlavné jedlo.
Text a foto Karol Hrčka
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment