Reklama

Recepty

Bryndzová pomazánka podľa šéfkuchára Karola Hrčku

Probiotická bomba, biele zlato, najlepší patent prírody, pochúťka, čo lieči – takéto prívlastky sa dávajú bryndzi. Bola zrejme prvým slovenským potravinovým výrobkom, ktorý sa vyvážal aj za slovenské hranice. Bryndza ako fermentovaný živý ovčí syr obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek.

Na dobrú pomázanku potrebujeme:

  • 125 g bryndze
  • 25 g masla
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 lyžička kyslej smotany
  • 1-2 mladé cibuľky
  • rasca
  • štipka mletého čierneho korenia

Postup:

Všetko okrem cibuľky dáme do misky, dobre šľahačom rozšľaháme do peny a nakoniec pridáme nakrájanú cibuľku. Podávame s čerstvým chlebom.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 hodiny pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

2 hodiny pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

4 hodiny pred

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

1 deň pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

1 deň pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

1 deň pred