Reklama

Aktuálne

Bravčová terina s bylinkami

Výborné jedlo na večeru, alebo aj pre návštevu.

Potrebujeme:

  • 800 g mleté bravčové mäso (pliecko)
  • 1/2 lyžičky mleté nové korenie
  • 50 ml koňak (nemusí byť)
  • 3 lyžice masla
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g údeného mäsa
  • 200 g na tenko nakrájanej slaniny (plátky)
  • 1 hrsť pažítky
  • 1 hrsť petržlenovej ňate
  • 1 hrsť šalvie
  • soľ podľa chuti

Postup:

Mäso pomelieme, pridáme nasekané bylinky, korenie, cesnak a soľ, prikryjeme a necháme cez noc v chladničke. Masla speníme na panvici a opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď vychladne pridáme do mäsa. Údené mäso nakrájame na kocky a tiež pridáme do mäsa. Formu vymastíme maslom a obložíme plátkami slaniny tak, aby slanina prečnievala von. Naplníme mäsovou zmesou, jemne pobúchame po stole, aby sa rovnomerne rozložila a prikryjeme prečnievajúcou slaninou. Do pekáča napustíme vodu, postavíme do nej terinu  a pri teplote 170 stupňov pečieme 60 minút. Ak z teriny vytieklo veľa šťavy, zlejeme ju a terinu ešte 15 minút dopečieme. Podávame s cibuľovým čatní.

Foto Depositphotos.com

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

9 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

21 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

22 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred