Výborné jedlo na večeru, alebo aj pre návštevu.
Potrebujeme:
Postup:
Mäso pomelieme, pridáme nasekané bylinky, korenie, cesnak a soľ, prikryjeme a necháme cez noc v chladničke. Masla speníme na panvici a opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď vychladne pridáme do mäsa. Údené mäso nakrájame na kocky a tiež pridáme do mäsa. Formu vymastíme maslom a obložíme plátkami slaniny tak, aby slanina prečnievala von. Naplníme mäsovou zmesou, jemne pobúchame po stole, aby sa rovnomerne rozložila a prikryjeme prečnievajúcou slaninou. Do pekáča napustíme vodu, postavíme do nej terinu a pri teplote 170 stupňov pečieme 60 minút. Ak z teriny vytieklo veľa šťavy, zlejeme ju a terinu ešte 15 minút dopečieme. Podávame s cibuľovým čatní.
Foto Depositphotos.com
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment