Dnes som opäť trošku zavárala. Do uhoriek podľa receptu môjho otca ide 10 ingrediencii okrem uhoriek a vody.
Nálev:
Ingrediencie do jedného pohára:
Všetky ingrediencie naporcujem do pohárov. Potom naukladám uhorky. Urobím si nálev. Pozor! Musíte presne vážiť a merať, aby bol chutný. Zalejem uhorky, dobre uzavriem a dám sterilizovať. Dnes som ich prvýkrát dala sterilizovať do umývačky riadu, program na 70 stupňov, lebo ich bolo veľmi veľa, ale inak ich zaváram v obyčajnom hrnci, do ktorého dám na spodok handru. Zalejem vodou až po vrchnáky, prikryjem pokrievkou a nechám na šporáku, kým nezovrú. V tom momente ich odtiahnem a nechám v hrnci ešte asi 20 minút. Potom povyťahujem na utierku a počúvam, ako sa viečka pri chladnutí sťahujú.
Pripravila Libuša Sabová
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment