Čo všetko žihľava obsahuje? 3 x viac bielkovín ako špenát, 2 x viac vápniku ako špenát, 13 x viac železa ako čínska kapusta, 25 x viac vitamínu C ako šalát, 105 krát viac betakaroténu ako kapusta.
Potrebujeme:
Postup:
Lístky žihľavy umyjeme, osušíme a zalejeme prevarenou vodou. Pridáme citróny a necháme stáť 24 hodín v tmavej miestnosti. Potom precedíme, pridáme kyselinu citrónovú a cukor. Na slabom plameni zahrievame. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Tesne pred varom vypneme a naplníme do čistých sklenených fliaš. Zaviečkujeme. Prevrátime vrchnákom dole na 10 minút a hotovo. Ak má niekto rád menej sladší sirup, môže dať menej cukru.
Text a foto Marián Petruš
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Leave a Comment