Reklama

Aktuálne

Zelený boršč

Vynikajúce, zdravé jedlo.

Potrebujeme:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g zemiakov
  • 1 mrkva
  • 2 cibule
  • 60 g mladej žíhľavy
  • 200 g šťaveľu
  • 2 vajcia
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 1 zväzok kôpru
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie
  • soľ
  • 3 bobuľky nového korenia
  • 1 lyžica oleja
  • citrónová šťava (podľa chuti)

Príprava:

Najlepšia žihľava je skoro na jar, teraz sa snažte odstrihnúť len vršky. Pred varením ich zalejte horúcou vodou, aby neprhlila. Kuracie stehná umyte, stiahnite kožu a vložte do hrnca. Zalejte vodou a pridajte očistenú cibuľu. Keď voda začne vrieť, stiahnite teplotu a odstráňte penu. varte na malom ohni cca 30 minút. Mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle, pokrájajte druhú cibuľu na malé kúsky. Zemiaky očistite a nakrájte na malé kúsky. Na panvici ohrejte olej, pridajte cibuľu, potom mrkvu, bobkový list a nakoniec zemiaky. Chvíľu spolu orestujte, prikryte pokrievkou a vypnite. Šťaveľ a žihľavu nasekajte. Oddeľte mäso od kostí, nakrájajte a vložte naspäť do hrnca. Pridajte mrkvu, cibuľu, zemiaky, šťaveľ a žihľavu. Varte všetko spolu 7 minút. Medzitým uvarte vajcia na tvrdo. Polievku dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a nakoniec pridajte posekanú petržlenovú vňať a kôpor. Zelený boršč podávajte s uvarenými vajíčkami, prípadne s kyslou smotanou.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Prečo toľkých ľudí iritujem? Pýta sa Renáta Názlerová. Apropo, schudla som 24 kg!

Pretože sa mám rada aj so svojimi chybami. Iste ste si všimli i sami na…

56 minút pred

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

16 hodín pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

19 hodín pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

22 hodín pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

1 deň pred