Vynikajúce, zdravé jedlo.
Potrebujeme:
Príprava:
Najlepšia žihľava je skoro na jar, teraz sa snažte odstrihnúť len vršky. Pred varením ich zalejte horúcou vodou, aby neprhlila. Kuracie stehná umyte, stiahnite kožu a vložte do hrnca. Zalejte vodou a pridajte očistenú cibuľu. Keď voda začne vrieť, stiahnite teplotu a odstráňte penu. varte na malom ohni cca 30 minút. Mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle, pokrájajte druhú cibuľu na malé kúsky. Zemiaky očistite a nakrájte na malé kúsky. Na panvici ohrejte olej, pridajte cibuľu, potom mrkvu, bobkový list a nakoniec zemiaky. Chvíľu spolu orestujte, prikryte pokrievkou a vypnite. Šťaveľ a žihľavu nasekajte. Oddeľte mäso od kostí, nakrájajte a vložte naspäť do hrnca. Pridajte mrkvu, cibuľu, zemiaky, šťaveľ a žihľavu. Varte všetko spolu 7 minút. Medzitým uvarte vajcia na tvrdo. Polievku dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a nakoniec pridajte posekanú petržlenovú vňať a kôpor. Zelený boršč podávajte s uvarenými vajíčkami, prípadne s kyslou smotanou.
Foto Depositphotos.com
Pretože sa mám rada aj so svojimi chybami. Iste ste si všimli i sami na…
Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…
Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…
V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…
Po celodennej pracovnej smene čaká chlapíka na stole voňavá polievka. „Dnes sa ti tá kuracia…
Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…
Leave a Comment