Reklama

Aktuálne

Zdravý langoš

Čo potrebujeme:

  • 2 hrnčeky celozrnnej ražnej múky
  • 1 hrnček hladkej pšeničnej múky
  • 1 a 1/2 hrnčeka acidka
  • 1 lyžička soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 kyslá smotana
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 ml olivového oleja
  • lyžička soli

Múku vymiešame s acidkom, soľou a kypriacim práškom. Vyvaľkáme na pol centimetrovú hrúbku
a vykrojíme langoše, ktoré vyprážame v panvici na horúcom oleji, z oboch strán. Horúci langoš
potrieme kyslou smotanou a pokvapkáme cesnakovým pestom. To si pripravíme tak, že do oleja
pretlačíme cesnak a ochutíme soľou. Zvyšok pesta uložíme v poháriku s viečkom do chladničky
a môžeme použiť inokedy.

Text a foto Silvia Pilková

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

10 hodín pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

13 hodín pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

15 hodín pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

20 hodín pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

1 deň pred