Čo potrebujeme:
Múku vymiešame s acidkom, soľou a kypriacim práškom. Vyvaľkáme na pol centimetrovú hrúbku
a vykrojíme langoše, ktoré vyprážame v panvici na horúcom oleji, z oboch strán. Horúci langoš
potrieme kyslou smotanou a pokvapkáme cesnakovým pestom. To si pripravíme tak, že do oleja
pretlačíme cesnak a ochutíme soľou. Zvyšok pesta uložíme v poháriku s viečkom do chladničky
a môžeme použiť inokedy.
Text a foto Silvia Pilková
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment