Keby som ich tak nemilovala, neuspeli by. Fakt to trvá dosť dlho a bolí pritom chrbát. A hlavne, hotové úplne miznú pred očami!
Potrebujeme:
Postup:
Dáme si uvariť zemiaky. Keď sú zemiaky mäkké, ošúpeme ich a popučíme, alebo najemno nastrúhame.. Dáme na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.
Urobíme valček, ktorý pokrájame na kusy. Vyvaľkáme do tvaru kruhu. Pozor, aby neboli lokše príliš tenké a mali sme dostatok múky, aby sa nelepili. Popicháme nožom a pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia nám tam ostane trochu múky, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali. Ja ju utieram priebežne servítkou. Roztopíme si maslo a poriadne z každej strany potierame.
My máme radi na sladko a tak ich potriem slivkovým lekvárom, posypem makom a zrolujem.
Pozrite si video, aby sa aj vám podarili tak, ako mne:
Text a foto Iveta Houšťová
Dáma, ktorá dokáže svoje predstavy zrealizovať ako mávnutím čarovného prútika. Je za ním kopec driny,…
Ale ja im hovorím, že šťastie si zväčša vytvárame sami – prístupom k životu, pozitívnou…
Kvíz: Svet plný fascinujúcich faktov (s odpoveďami) Zemepisné rekordy Ktorý štát má najväčšiu rozlohu na…
Kvíz: Svet plný fascinujúcich faktov Zemepisné rekordy Ktorý štát má najväčšiu rozlohu na svete? Aký…
Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…
Hovädzí stroganov je klasické jedlo, ktoré kombinuje šťavnaté hovädzie mäso s krémovou omáčkou. Tu je…
Leave a Comment