Ak chcete návštevu naozaj originálne pohostiť, urobte huspeninu podľa nášho receptu.
Potrebujeme:
ďalej potrebujeme:
Postup:
Mäso umyjeme, rozkrojíme na polovicu a nasolíme, pridáme korenie, cesnak, vegetu, bobový list, nové korenie a necháme cez noc odležať. Na druhý deň mäso preložíme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme korenie, bobkový list, cesnak, zeleninu, soľ a varíme tri hodiny pri miernej teplote. Potom vývar precedíme cez sito. Pridáme želatínu. Pekné chudé mäso z kostí oberieme a pridáme do vývaru so želatínou. Dochutíme ešte soľou a korením a nalejeme do pripravenej plastovej fľaše až po okraj. Uzavrieme a dáme do chladu na ležato. Na druhý deň dáme na chvíľu pod teplú vodu. Fľašu rozstrihneme tak, aby sa huspenina nepoškodila. Na tácke ozdobíme nárezom šunky a šalátom podľa vlastnej fantázie.
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment