O pár dní sa ochladí a bude treba niečo urobiť s peknou úrodou paradajok. Máme pre vás vynikajúci recept od Miriam Štyriakovej. je to hotová omáčka na cestoviny alebo podklad na pizzu, pod dusené mäsko, na dochutenie polievok…
Potrebujeme:
Postup:
Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Všetky ingrediencie nakrájame, dobre premiešame a rozdelíme na plech. Pečieme asi 2 hodiny. Nakoniec ešte pridáme paradajkový pretlak. Všetko spolu vo vysokom hrnci rozmixujeme, dochutíme podľa vlastnej chuti (ja by som tam určite dala chili) a horúce lejeme do čistých suchých fliaš. Zaviečkujeme, obrátime vrchnákom dole asi na 10 minút. Nesterilizujeme.
Text a foto Miriam Štyriaková
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment