Možno, že je známejšia pod názvom pikant. Hodí sa na chlieb s maslom, je to výborná príloha k mäsu, k syru, skrátka použite ju tam, kde vás to napadne.
Potrebujeme:
V starých receptoch sa píše, že to všetko treba pomlieť a dať variť, ale ja cibuľu a papriku nakrájam na menšie kúsky a jednoducho rozmixujem ponorným mixérom a dám na 20 minút variť. Keďže máme radi naozaj pikantný pikant, dávam aj viac feferoniek. Rozdelím do pripravených umytých a suchých pohárov, zaviečkujem, obrátim hore dnom na 5 minút a pikant je hotový. Nezaváram ho, lebo cukor, ocot a soľ konzervujú.
Foto Depositphotos.com
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment