Reklama

Aktuálne

Vynikajúca domáca žemľová knedľa s hovädzím v chrenovej omáčke

Uvariť hovädzie mäso vieme všetci. Ani  chrenová omáčka by nám nemala robiť problém, ale kvalitná domáca žemľová knedľa, to si už vyžaduje dobrý recept a aj skúsenosť.

Na knedľu potrebujeme:

  • 6 rožkov
  • 4 vajcia
  • 100 g nakrájanej údenej slaniny
  • 1 veľká nakrájaná cibuľa
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • 1/2 l mlieka
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • 1 prášok do pečiva

Postup:

Rožky nakrájame na kolieska, pridáme vajcia, cibuľu orestovanú na masti, petržlenovú vňať, mlieko, soľ, muškátový oriešok, prášok do pečiva a všetko dobre zamiešame. Alobal potrieme olejom a vyformujeme žemľovú hmotu. Zrolujeme, konce zakrútime a obalíme v potravinárskej fólii. Varíme pomaly 45 minút ponorené vo vode. Potom opatrne vyberieme a dáme schladiť pod studenú vodu. Až potom rozbalíme a nakrájame.

Omáčka: Na masti opražíme cibuľu, zaprášime hladkou múkou, pridáme mlieko, smotanu a nakoniec postrúhaný chren. Podľa chuti osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: varenie

Nedávne články

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

5 hodín pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

10 hodín pred

Dagmar Hrdá: „Vďaka športu som opäť našla zmysel života!“

Mám  troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…

11 hodín pred

Egypt nás uzdravuje. Život s 3 deťmi – škola, zdravotníctvo, nákupy. Je to paráda a sme zdravší

Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…

12 hodín pred

Keď dnes vyjdete z domu, usmievajte sa!

Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu  V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…

17 hodín pred