Recepty

Výborné recepty s džemom

Džem nepatrí len na chlieb a palacinky. Známi blogeri pripravili spolu so značkou Relax niekoľko naozaj originálnych inšpirácií.

Cviklový koláč s čokoládou

  • 100 g horkej čokolády
  • 400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle
  • 1 pohár Relax 100 % Višňa
  • 3 vajcia
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 50 g kakaa

Poleva

  • 70 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády
  • Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri.
  • Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle.
  • K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka.
  • Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
  • Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto.
  • Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame. Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
  • Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.

Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.

Ovsené koláčiky

  • 110 g masla70 g krupicového cukru
  • 40 g hnedého cukru
  • 135 g hladkej múky
  • 70 g ovsených vločiek
  • 1 pohár Relax 100 % Jahoda
  • Maslo si rozpustíme. Keď je maslo úplne rozpustené primiešame oba druhy cukrov.
  • Primiešame hladkú múku a ovsené vločky a vypracujeme cesto.
  • Plech s rozmerom 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom.
  • Odložíme si bokom 2 PL vločkovej hmoty a zvyšok natlačíme na dno plechu.
  • Korpus potrieme vrstvou Relax 100 % Jahoda a navrch nadrobíme zvyšnú hmotu, ktorú sme si odložili bokom.

Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 – 35 minút. Koláčik necháme chladnúť aspoň 2 hodiny a potom nakrájame.

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

  • 1 hrnček ryže
  • 4 hrnčeky mandľového mlieka
  • 1 lyžica medu
  • džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
  • hrsť nahrubo nasekaných mandlí
  1. Ryžu poriadne premyte v horúcej vode.
  2. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
  3. Pridajte med a prikryte pokrievkou.
    V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo.
  4. Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
  5. Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
  6. Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Čierna ríbezľa pripravili Coolinari.

 

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Katarína Traubnerová ako ju nepoznáte. Vo svojom živote musela urobiť jedno veľmi ťažké rozhodnutie!

Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…

15 minút pred

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

2 hodiny pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

14 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

14 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

17 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred