Reklama

Recepty

Výborné perníčky

Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4 mesiace.
1050 g hladkej múky
450 g práškového cukru
360 g medu
6 stredných vajec
3 čajové lyžičky sódy bicarbóny
4 polievkové lyžice perníkové korenie- z toho 2 PL mletá škorica, aníz, fenikel, badián,klinčeky
strúhaná citrónová kôra

Spracujeme lepivé cesto a dáme pomúčené do sáčka alebo do nádoby zrieť. Ak obschne, zatočíme do vlhkej utierky. Po zretí znova spracujeme a pečieme najlepšie na mastnom papieri. Vyváľkáme na 3-4 mm a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňoch. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom a po upečení tiež . Ešte horúce odkladáme na drevený povrch.

Text a foto Ľubica Žugecová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: pečenie

Nedávne články

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

1 hodinu pred

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

6 hodín pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

6 hodín pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

6 hodín pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

10 hodín pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

1 deň pred